De door Apple geïntroduceerde, goedkope, Mac Mini, heeft een storm van protest opgeleverd bij Europese consumenten.
Een aantal mensen hebben daarom een online petitie opgesteld waarin ze klagen over het feit dat de Europese prijzen voor de Mini Mac veel hoger liggen dan die in de Verenigde Staten.

In de verklaring staat het volgende:
We willen een beroep op Apple doen wat betreft de prijzen van de Mini Mac in de Europese Unie. Kijkend naar de dollarkoers ten opzichte van die van de euro (1 euro is ongeveer 1,32 dollar), zijn de aangekondigde prijzen van 489 euro en 589 euro voor de Mini Mac, veel te hoog.

Verder meldt de petitie dat onze Duitse buren nog slechter af zijn. Zij betalen ten opzichte van andere Europeanen nog meer voor de Mini. Voor de goedkope versie betalen de Duitsers 50 euro meer en voor de dure versie zelfs 60 euro.

Volgens degenen die de petitie hebben opgesteld zal de hoge prijs van de Mini de verkoop niet ten goede komen en zal veel mensen die willen overstappen van een pc naar mac ontmoedigen.
Inmiddels heeft de petitie al meer dan 2,000 handtekeningen opgeleverd van mensen uit de gehele Europese Unie.

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple een klacht over hoge prijzen krijgt. In december afgelopen jaar waren er klachten over het feit dat de prijzen van een muzieknummer op iTunes in het Verenigd Koninkrijk 10 cent meer kostte dan in de rest van de Europese Unie.

Update 18-01-2005 / 21:45:
Inmiddels zijn er reeds meer dan 5,500 handtekeningen verzameld met de online petitie. Geïnteresseerden kunnen de petitie hier tekenen