Het grootste deel van de Gmail-gebruikers is afkomstig van Hotmail, zo is gebleken uit een recent onderzoek. Tussen de 52 en 56 procent dat overschakeld naar Gmail is van Hotmail ‘afgepakt’. Mensen die overschakelen vanaf Yahoo! is een stuk minder, namelijk tussen de 24 tot 34 procent.

Deze cijfers zijn bekent gemaakt door Return Path, dit is een dienst die helpt bij het overzetten van gegevens tussen webmaildiensten. Het gaat hier dus alleen over de ‘switchers’, oftewel de mensen die van de ene emaildienst naar de andere gaan. De mensen voor wie Gmail de eerste ervaring is met webmail zijn dus niet in de gegevens opgenomen. Ook is er niet bekend hoeveel mensen er op dit moment tot de dienst zijn toegelaten, aangezien elke abonnee sinds kort een grote hoeveelheid invitaties mag versturen.

Er is een grote kans dat de maildienst binnenkort dus ook officeel van start gaat. Niet alleen omdat er ondertussen waarschijnlijk heel wat abonnees zijn, maar ook omdat er een reeks nieuwe functies zijn voor Gmail. Zoals een officiële Notifier die je waarschuwt als er een nieuwe e-mail is gearriveert, het invoeren van contacten uit andere mailapplicanties is sterk verbeterd en sinds kort is de mail ook via pop op te halen.

Wij bedanken didom voor het insturen van deze tip!