Met Hotmail nu ook je Gmail en Yahoo Mail beheren

Microsoft gaat het vanaf vandaag mogelijk maken dat je al je e-mail adressen verzenden en ontvangen via je Hotmail-account, inclusief eventuele e-mail adressen van Gmail of Yahoo Mail.

Met Hotmail nu ook je Gmail en Yahoo Mail beherenDe nieuwe functie werd eerder vandaag aangekondigd door Microsoft zelf. Het is nu mogelijk om andere bestaande e-mail adressen te valideren en te importeren in je Hotmail account, dit zal gebeuren via het POP3-protocol. Hoewel het eerder ook al mogelijk was om andere e-mail adressen op te halen via Hotmail, of om e-mail verzenden namens een ander adres, is de techniek erachter en de manier waarop je dat kan doen enorm verbeterd aldus Microsoft.

Wat eerder niet mogelijk was en nu wel is het beheren van je Gmail en Yahoo mail adressen. De ondersteuning van het Imap-protocol ontbreekt momenteel nog bij Hotmail, dit protocol maakt het mogelijk om de e-mail op de server te beheren en ook te laten staan, bij POP3 wordt e-mail in principe altijd verwijderd bij het ophalen.

Gmail en Yahoo hebben beide soortgelijke functies om meerdere e-mail accounts te beheren. Met 350 miljoen gebruikers is Hotmail de meest populaire webmaildienst. Maar Microsoft voelt wel de toenemende concurrentie. De nieuwe functie van Hotmail wordt momenteel uitgerold, maar binnen enkele weken moet deze wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Bron:Mashable