1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens The Inquirer doen criminelen in Spanje hun mobiele telefoons massaal van de hand. De in perfecte staat verkerende mobieltjes worden voor bodemprijzen verkocht, omdat criminelen bang zijn aan de hand van hun telefoons opgespoord te worden door de politie.

De criminelen worden zich er steeds meer bewust van dat hun telefoon vooral in laagbewoonde gebieden tot detectie en arrestatie kan leiden. Daarnaast is het voor criminelen vrij eenvoudig om goedkope prepaid telefoons op de kop te tikken in andere Europese landen, waaronder Groot-Brittannië.

Alhoewel het in principe afdoende is om je SIM-kaart te vervangen om een nieuw nummer te krijgen, kunnen de providers ook telefoons traceren met behulp van het IMEI nummer.
De situatie is nu zo uit de hand gelopen dat de Spaanse politie nu alles op alles heeft gezet en om meer capaciteit van de providers heeft gevraagd om meer criminelen te traceren en af te luisteren.

Recentelijk nog verhoogde KPN de prijzen van prepaid pakketten, vanwege het feit dat veel mobieltjes na aanschaf over de grens verdwenen.
"We merken dat ze verdwijnen. Ze gaan overal heen en dat houdt niet op bij de grens”, aldus een KPN-woordvoerder.
T-Mobile heeft dezelfde constateringen gedaan en beraadt zich momenteel op stappen