min

Tags in dit artikel

, , ,

D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatieoplossingen, is door IDC aangeduid als snelst groeiende leverancier van LAN-switches in Europa, het Midden Oosten en Afrika in het vierde kwartaal van 2004.

IDC’s EMEA LAN Switch Tracker, die in april 2005 verscheen, toont aan dat de markt in het laatste kwartaal van vorig jaar met 74 miljoen dollar groeide. Het aantal geleverde poorten steeg met 8,2%. Volgens IDC droeg vooral de verkoop van Gigabit Ethernet bij aan deze stijging.

"Met een tweecijferige groei in geleverde poorten en omzet is D-Link de snelst groeiende leverancier van LAN-switches in EMEA voor wat betreft het aantal geleverde poorten", zegt Peter Hulleman, Senior Research Analyst bij IDC’s Europese Telecommunications and Networking Group. "Met een sterk aanbod op het vlak van Gigabit Ethernet heeft D-Link een ideale positie om bedrijven te helpen bij de overstap van Fast Ethernet naar Gigabit Ethernet."

Vorig jaar introduceerde D-Link de xStackTM-switches, een betaalbaar en stapelbaar Gigabit Ethernet-switchassortiment met geïntegreerde ondersteuning voor 10 Gigabit. Met een prijs van EUR 106 per poort zijn de xStack-switches de laagst geprijsde stapelbare Gigabit-Managed Layer 2/3/4-oplossing in de markt. De xStack kan tot 48 Gigabit-poorten in één enkele 1U-stackable unit bevatten en uitgebreid worden tot 336 Gigabit-poorten per stack, wat een switching-capaciteit tot 176 Gbps oplevert.

"10 Gigabit networking is een strategisch onderdeel van ons portfolio, waarin we bij D-Link sterk investeren", zegt Kevin Wen, President van D-Link Europe. "Het is nu ons snelst groeiende marktsegment. D-Link was één van de eerste leveranciers die 10 Gigabit Ethernet-switches lanceerden. Onze xStack-oplossing gaat de strijd aan met Cisco en kent een groot succes bij de Europese klanten. Ook in de toekomst kunnen onze klanten innovatieve en concurrerende producten van ons blijven verwachten."