2min

Tags in dit artikel

, , , ,

KPN heeft Siemens gekozen als partner voor de ontwikkeling en implementatie van IP-TV. In de loop van dit jaar introduceert KPN de dienst die onder meer video op aanvraag en themakanalen aanbiedt. IP-TV is de werknaam waaronder KPN werkt aan de introductie van digitale televisie over haar ADSL netwerk.

Met deze overeenkomst breiden KPN en Siemens hun bestaande samenwerking op het gebied van IP en nieuwe generatie communicatiediensten verder uit. De geavanceerde diensten verlopen op basis van het ‘Internet Protocol’ (IP) waardoor de voorheen gescheiden werelden van ‘bellen’, ‘internetten’ en ’televisie’ steeds meer in elkaar over gaan. Daardoor ontstaan nieuwe en sterk verbeterde mogelijkheden om deze diensten geïntegreerd en over één ADSL aansluiting te leveren.

"De mogelijkheden van de nieuwe IP-wereld voor televisie zijn enorm. Zowel qua diensten als qua gedrag zal televisie kijken grondig gaan veranderen en KPN wil daarin een belangrijke rol spelen. Deze overeenkomst met Siemens is een belangrijke stap op weg daar naartoe" zegt Eelco Blok, verantwoordelijk voor strategie bij KPN. "Het feit dat Siemens ook de partner is voor IP communicatiediensten maakt integratie van TV diensten met communicatiediensten op termijn gemakkelijker."

"Het IP-TV concept is een multifunctionele toepassing van breedbandtechniek. Hiermee laten KPN en Siemens zien dat de mogelijkheden voor de consument steeds verder uitgebreid worden, het einde is nog lang niet in zicht " aldus Kees Smaling, directeur Siemens Communications. "

KPN levert al TV diensten aan consumenten in Nederland onder het label ‘digitale TV van KPN’. Het huidige aanbod maakt gebruik van het draadloze netwerk van Digitenne (DVB-T). Met de nieuwe IP-TV oplossing kan KPN later dit jaar haar huidige televisie aanbod uitbreiden.