2min

Tags in dit artikel

, , , ,

‘Uitzending Gemist’, de succesvolle internetdienst, waarmee mensen uitzendingen van de Publieke Omroep kunnen kijken als ze de uitzending op TV hebben gemist, krijgt een vervolg. De Publieke Omroep heeft een deal gesloten met KPN, waardoor de uitzendingen ook beschikbaar worden via IPTV van KPN.

Mensen met een abonnement op IPTV kunnen dus binnenkort een uitzending van één van de publieke omroepzenders bekijken op het moment dat zij dat willen. Voordelen van de IPTV versie van Uitzending Gemist, is dat de de kwaliteit van de beelden een stuk hoger zal zijn dan nu op internet het geval is.

IPTV is momenteel nog niet beschikbaar, maar KPN heeft plannen om de service in het tweede kwartaal van 2006 uit te brengen. De service zal naast 40 televisie- en 60 radiozenders ook interactieve diensten gaan bieden.
Zo zijn er een aantal themapakketten, maar kunnen klanten ook een film bestellen en deze direct bekijken op het moment dat zij dat willen. Standaard is er verder een digitale televisiegids aanwezig en kan er optioneel gekozen worden voor een persoonlijke videorecorder, waarmee 100 uur aan televisie opgenomen kan worden.

Volgens KPN is de samenwerking tussen met de Omroepen een goed voorbeeld van de integratie van televisie en internet.
Het bedrijf wil in de toekomst nog andere functionaliteiten en interessante content gaan aanbieden op IPTV. Ook de Publieke Omroep toonde zich tevreden met de samenwerking:
"Programma’s blijven in een digitale omgeving langer beschikbaar en dat wordt door het publiek zeer gewaardeerd. Door samen te werken met marktpartijen bij de ontwikkeling van digitale televisie kan een veel breder publiek met deze dienst worden bereikt. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat onze programma’s nog beter worden bekeken", aldus Harm Bruins Slot, voorzitter raad van bestuur Publieke Omroep.