1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ericsson introduceert een complete IPTV-oplossing. Hiermee kan een breed aanbod van IPTV-diensten beschikbaar worden gemaakt zoals ontvangst van TV-kanalen (standaard en high definition), video on-demand, network personal video recording en elektronische programmagidsen.

IPTV van Ericsson kan hoogstaande prestaties leveren. Ook kan het worden geïntegreerd met IMS-functies (IP Multimedia Subsystem) zoals het doorbelasten van kosten en authenticatie van eindgebruikers. Om dit mogelijk te maken, combineert Ericsson zijn eigen portfolio met producten van partners.

Door de volledige personalisatie en interactiviteit hebben gebruikers van IPTV-diensten meer voordelen dan bij traditionele TV-ontvangst aldus Ericsson. IPTV biedt integratie van content en communicatiediensten tussen mobiele apparaten en toestellen die thuis worden gebruikt. Leveranciers van IPTV-diensten kunnen snel en eenvoudig nieuwe diensten lanceren en bestaande upgraden.

Claes Ödman, Vice President, Multimedia Solutions bij Ericsson: "IPTV is veel meer dan traditionele televisie over een IP-netwerk. Het gaat om het integreren van media- en communicatiediensten zodat gepersonaliseerde, interactieve televisie beschikbaar is ongeacht waar de gebruiker zich bevindt."

Deze ontwikkelde dienst wordt nu ook al gebruikt door diverse kabelproviders in Nederland. @Home en UPC rollen momenteel hard digitale televisie uit in Nederland. Het is echter niet bekend of @Home of UPC gebruik maken van dit systeem van Ericsson of dat hun systemen intern of door een ander bedrijf zijn ontwikkeld.