2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Frontline Business School, een Nederlands initiatief onder de vlag van het wereldwijde Frontline Partnership van HP en Microsoft, is officieel van start gegaan. Tijdens de kick-off voor de directie van HP- en Microsoft-partners op donderdag 16 juni, presenteerden HP en Microsoft hun visie op de Frontline Business School. Centraal hierin staan persoonlijke coaching van de deelnemers en een focus op het conceptmatig verkopen van IT Oplossingen.

Bij de opleiding, die bestaat uit drie trimesters, staat persoonlijke coaching centraal, zowel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling als bij de dagelijkse werkzaamheden van de account manager. Voor iedere deelnemer wordt een persoonlijk ontwikkelingsplan opgezet, met een aantal duidelijk gedefinieerde doelen. Tijdens de opleiding wordt de kennis en kunde van de cursist op diverse vlakken – uiteenlopend van presentatie en conflicthantering tot verkoopstrategie en concurrentieanalyse – op een hoger plan gebracht. Het curriculum is in nauwe samenwerking met de partners opgesteld.

"Bij de Frontline Business School wordt gebruikgemaakt van ‘real-life’ business-cases. De cursisten zijn dus niet met fictieve klanten en situaties bezig, maar werken aan echte vraagstukken. De cursist met de beste oplossingen zal ook uiteindelijk de opdracht binnenhalen voor zijn of haar bedrijf," zegt van Eddy Veldhuizen, Partner Development Manager van Microsoft Nederland. "Het uiteindelijke doel is dat de cursisten na het behalen van het examen alle aspecten van het verkoopproces hebben fijngeslepen, om zo klanten adviezen en oplossingen te bieden die zij nodig hebben om succesvol te zijn."

De Frontline Business School wordt afgesloten met het certificaat Business Master Account Management. Dit certificaat is tevens een deelcertificaat voor de ISAM (Institute for Sales and Account Management) opleiding aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Deze opleiding, die normaal acht dagen duurt, kan door bezitters van het certificaat Business Master Account Management in slechts vier dagen worden doorlopen.