Vanaf vandaag zijn zakelijke versies van Microsoft Windows Vista, het 2007 Microsoft Office Systeem en Microsoft Exchange Server 2007 leverbaar aan organisaties die met Microsoft een volumelicentieovereenkomst hebben. Dit heeft Steve Ballmer, Microsofts Chief Executive Officer, tijdens een persconferentie in New York bekendgemaakt. Versies voor consumenten en kleinzakelijke markt zijn pas vanaf 30 januari verkrijgbaar. In Nederland heeft de officiële lancering van deze producten al afgelopen dinsdag, 28 november 2006, plaatsgevonden.

Tijdens de productontwikkeling heeft Microsoft meer dan één miljard keer contact gehad met gebruikers. Meer dan vier miljoen mensen over de hele wereld hebben geholpen de drie producten te testen.

Volgens een studie van Capgemini verwachten ‘early adopters’ van deze producten een drastische productiviteitstoename, als gevolg van de mogelijkheden om de belangrijkste zakelijke activiteiten op een nieuwe manier te benaderen. De toepassing van deze producten resulteren direct in lagere kosten en in een grotere klanttevredenheid. Sommige vroege gebruikers gaven aan dat ze tot 30% van hun investering in de nieuwe producten binnen zes maanden verwachten terug te verdienen.

Eind januari zullen Windows Vista-machines beschikbaar zijn van de twintig fabrikanten die samen 90% van alle PC’s en laptops ter wereld produceren. Analisten verwachten dat Windows Vista, het Microsoft 2007 Office systeem en Exchange Server 2007 belangrijke kansen voor Microsoft-partners over de hele wereld zullen creëren. Volgens Ballmer verwachten analisten dat de drie producten voor partners in 2007 een omzet van 250 miljard dollar zullen genereren.