Apple heeft woensdag haar eigen verwachtingen overtroffen door met recordcijfers te komen in het meest recente kwartaal. Beleggers waren echter niet tevreden en de technologiefondsen moesten het ontgelden.

Apple’s resultaten lieten indrukwekkende cijfers zien. Het bedrijf laat op dit gebied de rest van de grote bedrijven in de computerindustrie ruim achter zich. De omzet voor Apple kwam uit op 13,93 miljard, waarmee het bedrijf het 68 procent beter doet ten opzicht van vorig jaar. De winst vervijfvoudigde naar 1,3 miljard dollar.

Toch was dat voor de beleggers geen reden tot juichen. Het aandeel van Apple daalde naar 5,60 dollar per aandeel, waarmee het 10 procent lager sloot. Sommige analysten waren niet tevreden met de verkoop van de iPod, alhoewel Apple er toch nog 6,4 miljoen wist te verkopen in deze periode.
Analysten hadden de iPod verkopen echter geschat op 7,8 à 10 miljoen stuks. Apple gaf wel toe dat het er tekorten waren aan een bepaald component voor de iPod Nano, waardoor er niet aan de vraag kon worden voldaan. Apple wilde niet zeggen welk component het betreft.

Behalve de te hoog ingeschatte verkoopcijfers van de iPod zaten de meeste analysten er ook naast wat betreft de winst en omzetcijfers. Velen hadden nog betere cijfers verwacht. Alhoewel Apple haar eigen conservatieve voorspellingen dus ruim wist te overtreffen, had het van de beleggers wel iets meer mogen zijn.
Een aggressieve voorspelling van Apple had echter ook te hoog kunnen uitpakken en dat zou ook weer afgerekend zijn door de beleggers.

Apple zal nu moeten afwachten of haar nieuwe lijn producten de belegger kan overtuigen om weer te investeren in het bedrijf.