1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gisteren was op deze site nog te lezen dat IBM indrukwekkende specificaties kon vrijgeven van de processor van Microsoft’s Xbox 360. Vooral de drie cores met mogelijkheid tot multitasking spraken tot de verbeelding. Het is dan ook verbazingwekkend dat de eerste Xbox 360 games hier geen gebruik van zullen maken.

Microsoft meldde op een bespreking over het programmeren van multithread applicaties dat de eerste generatie van Xbox 360 titels allemaal single threaded zullen zijn en daardoor dus niet optimaal gebruik maken van de grote kracht van de IBM processor.

The Inquirer meldt verder dat de eerste indrukken van de Xbox 360 niet echt indrukwekkend te noemen zijn. De testmodellen bij de Wal-Mart winkels die eerder nog uitgeschakeld moesten worden laten een zeer lage grafische kwaliteit zien en de pixels waren zeer blokkerig.

Daar moet wel bijgezegd worden dat de eerste generatie spellen voor een console nooit het maximale uit een nieuwe console persen en als de eerste games single threaded zijn betekent dat, dat er nog eens zes keer zoveel rekenkracht beschikbaar is voor komende games.