2min Devices

‘Nieuwe Xbox krijgt acht cores van 1,6 GHz’

Volgende maand zal Microsoft zijn nieuwe Xbox-console naar verluidt gaan presenteren. Wat de naam van de nieuwe Xbox gaat zijn is nog onbekend, sommigen noemen het de Xbox 720 (2x 360), Microsoft zelf noemt de nieuwe console intern nog Durango, maar dit zou niet meer zijn dan een codenaam. Volgens de website VGLeaks krijgt de nieuwe console van Microsoft een processor met in totaal acht cores, welke een kloksnelheid hebben van 1,6 GHz per core.

‘Nieuwe Xbox krijgt acht cores van 1,6 GHz’Op de website VGLeaks zijn complete schema’s te vinden van hoe de nieuwe processor in elkaar zou zitten. Zo zal de processor volgens de schema’s bestaan uit twee modules van elk vier x64-cores. Deze cores zouden een maximale kloksnelheid van 1,6 GHz kunnen halen. In totaal kunnen er acht threads tegelijk worden afgehandeld. Elke core beschikt over een 32KB instructiecache (I-cache) en 32 KB aan datacache (D-cache). Verder delen de vier cores per module 2MB aan level 2-cache (L2). In totaal beschikt de processor dus over 4MB aan L2-cache.

De x64-instructieset is dezelfde als welke nu wordt gebruikt door AMD en Intel en waarop alle huidige Windows-computers draaien, op Windows RT-systemen na. Het is voor ontwikkelaars dus bekend terrein en hierdoor hoeven zij zich niet eerst in een hele archititectuur te verdiepen, voordat ze games kunnen gaan ontwikkelen.

Of de berichtgeving van VGLeaks klopt, zullen we waarschijnlijk volgende maand weten. Naar verluidt wordt de nieuwe Xbox op 26 april gepresenteerd. Sony, de grote concurrent van Microsoft, heeft de PlayStation 4 inmiddels al wel aangekondigd en gepresenteerd.

Bron:VGLeaks