2min

Tags in dit artikel

, , ,

Handheld apparaatjes, zoals PDA’s, zijn momenteel niet echt in trek bij consumenten. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbedrijf IDC.

Uit de cijfers van IDC blijkt dat de verkoop van handhelds ten opzichte van vorig jaar 16,9 procent gedaald is. Ten opzichte van vorig kwartaal is dat een daling van 8,8 procent.
Ondanks de dalende verkopen blijven fabrikanten steeds nieuwe handheld producten uitbrengen, waarbij vooral aandacht wordt besteed aan de mogelijkheid tot draadloze connecties.

IDC verwacht wel dat de verkopen in het laatste kwartaal wel iets zullen stijgen, maar dat zal het slechte jaar naar verwachting niet goed gaan maken.
"De combinatie van een flinke concurrentie tussen verschillende bedrijven en de afnemende vraag bij consumenten, dwingt fabrikanten ertoe om innovatieve oplossingen te bedenken voor bestaande apparaten", aldus Ramon Llamas van IDC.

Volgens Llamas zijn deze verbeteringen een eerste stap in de goede richting, maar is het niet de oplossing voor de problemen in de sector. Volgens hem zullen fabrikanten er nog meer aan moeten doen om meer oplossingen te bedenken voor de consumenten en de zakelijke wereld.

Palm is nog steeds leider op de handheld markt, alhoewel het bedrijf ook daling van 22,8 procent moest incasseren ten opzichte van vorig jaar.
Computerfabrikant Acer groeide echter tegen de stroom in. Een verkoop groei van 5,3 procent ten opzichte van vorig kwartaal, betekende een stijging van maarliefst 421 procent ten opzichte van vorig jaar.

Met de nieuwste cijfers van IDC ziet de top 5 van handheldfabrikanten er momenteel als volgt uit:

[th]Bedrijf[/th]
[th]Marktaandeel[/th]

Palm 33,8%
HP 23,6%
Acer 11,2%
Dell 9,6%
Mio 5,1%