1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het bekende software bedrijf Borland heeft Tod Nielsen als nieuwe CEO benoemt. Het bedrijf heeft al een tijdlang te kampen met tegenvallende cijfers, een van de redenen voor de vorige CEO – Dale Fuller – om ontslag te nemen.

Nielsen’s voorganger Fuller heeft ruim 6 jaar aan het hoofd gestaan van Borland. Tegenvallende resultaten in het tweede kwartaal van dit jaar waren voor hem reden genoeg om op te stappen. In de tussentijd is er een interim CEO benoemd geweest.

Tod Nielsen heeft al de nodige ervaring met het leiden van grote software bedrijven. Zo heeft hij ruim 6 maanden de positie van senior vice president bij Oracle bekleed. Hieraan vooraf gingen 4 jaar bij BEA Systems en 12 jaar als development executive bij Microsoft. Bovendien heeft Nielsen veel kennis van de markt waarin Borland zicht heeft gepositioneerd.

Borland is onder meer bekend van de bekende Integrated Development Environment (IDE) voor Java, genaamd JBuilder. JBuilder heeft sinds kort flink wat concurrentie van het open-source JBuilder alternatief Eclipse. Dit zou volgens analisten de oorzaak zijn van de omzet- en winstdalingen.