1 min

De zoektocht naar een nieuwe CEO kost Microsoft meer moeite dan van tevoren werd verwacht. De softwaregigant heeft aangegeven dat het nog minimaal tot begin 2014 zal duren voordat Steve Ballmer’s opvolger gepresenteerd wordt.

Microsoft was eigenlijk van plan om nog dit jaar een opvolger klaar te hebben staan, maar verschillende bronnen spreken over moeilijkheden in het proces. Alan Mulally, lange tijd de voornaamste kandidaat, heeft naar verluidt de voorkeur om langer bij zijn huidige bedrijf aan te blijven als CEO. Ook Steve Mollenkopf wordt hoogstwaarschijnlijk geen CEO van Microsoft, omdat Qualcomm hem promoveert van COO naar CEO.

John Thompson, een van de mensen die zich bezighoudt met de zoektocht naar een opvolger, geeft aan dat Microsoft ongeveer 100 kandidaten in overweging nam en dat na oriënterende gesprekken nog zo’n 20 mensen zijn overgebleven. "We boeken aardige vooruitgang en ik denk dat we in het eerste deel van 2014 klaar kunnen zijn."

Het is onduidelijk welke kandidaten er op dit moment nog over zijn. Er wordt in ieder geval al langere tijd gesproken over Satya Nadella, Kevin Turner en Tony Bates die al bij Microsoft werkzaam zijn, andere kanshebbers zijn Nokia’s oud-CEO Stephen Elop en Patrick Gelsinger, CEO van VMWare.