Als het aan Nintendo ligt zal de aankomende Revolution console op de E3 in mei 2006 voor het eerst getoond worden. Voor die tijd zullen er al wat meer technische details bekend gemaakt worden, zo stelt Nintendo in een open brief aan de pers.

Op de E3 media briefing, op 9 mei 2006, zal Nintendo alle specificaties van de hard- en software van de Revolution console uit de doeken doen. Vermoedelijk zullen we dan ook meer te weten komen over de revolutionaire controller die in de maak is.

Tot nog toe is er alleen bekend dat de console gebruik maakt van een IBM processor met als codenaam ‘Broadway’, en een ATI grafische kaart – codenaam ‘Hollywood’. Verder zal de console backwards compatible zijn met de GameCube. GC eigenaren hoeven hun huidige games dus niet in te prullenbak te gooien na aanschaf van een Revolution.

Nintendo heeft ook een extraatje voor kopers van de Revolution: zij zullen diverse oude spellen kunnen downloaden. Het gaat dan om diverse klassiekers die in de afgelopen 20 jaar verschenen zijn op de Nintendo consoles. Dit gaat van de NES tot en met de Nintendo 64. Dit is ongetwijfeld een optie die veel gamers zullen waarderen.