2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het gerucht gaat dat Microsoft stopt met de productie van de Xbox. Dit meldt de Amerikaanse spelsite Kotaku.

De website zegt dit van een lokale gamesstore te hebben gehoord. Microsoft ontkent tot nog toe dit gerucht. Kotatu meldt dat de productielijn gestopt is bij het uitkomen van de nieuwe variant, de 360. Wat er nu nog aan voorraad is zal op termijn uitverkocht zijn.

Microsoft reageerde als volgt: "De plannen voor Xbox versie 1 zijn ongewijzigd ten opzichte van wat er vorig jaar tijdens de E3 is gezegd. Er zitten ruim 800 Xbox-spellen in ons portfolio en in de komende jaren zullen er nog veel volgen."
Microsoft gaat er vanuit dat ook in 2006 de vraag naar Xbox’en blijft bestaan. Dit omdat het een goede optie is voor prijsbewuste consumenten.

Statistieken en plannen rond de productie van de Xbox en zijn opvolger weigert de gigant vrij te geven. Microsoft meldt ook dat de hardware ondersteuning nog blijft en dat er nog nieuwe games uitkomen.

De Xbox 360 is sinds december vorig jaar uit in Nederland. Alle consoles waren echter al bij de voorinschrijving vergeven. Twee maanden later is het enige wat nog in de winkel ligt een in plastic gehulde democonsole. Microsoft zou de productiecapaciteit kunnen verhogen door de productielijn van de oude Xbox te stoppen.

In Juni 2006 wil Microsoft tussen de 4,5 en 5,5 miljoen consoles verkocht hebben. De cijfers in januari meldden dat ze er tot nog toe wereldwijd 1,3 miljoen verkocht heeft.

We bedanken Ceme45 voor het insturen van deze tip!