1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Platte schermen van tegenwoordig zijn hip, maar kosten een hoop mensen hun baan. LG Philips Displays Holding sluit fabrieken in Nederland en Duitsland, waar de traditionele beeldbuizen gemaakt worden. Hiervan zijn vooral de werknemers de dupe.

De fabrieken in Eindhoven en Aken hebben inmiddels surseance van betaling aangevraagd. De fabrieken in Brazilië, China, Indonesië, Korea en Polen zijn volgens Philips in principe niet getroffen. Een locatie in Engeland (Blackbord) en twee in Nederland (stadskanaal en Sittard) zijn economisch levensvatbaar en zullen dus gewoon voort blijven bestaan. In Aken en Eindhoven staan in het totaal 750 banen op het spel.

LG.Philips maakte in een persbericht bekend dat de vraag naar klassieke crt schermen nog nooit zo hard gedaald is en de vraag naar platte schermen nog nooit zo was gestegen. Omdat de prijs van de platte schermen wel heel erg gedaald is, is de concurrentie alleen maar groter geworden.

De afgelopen paar maanden wilde Philips en LG Electronics een alternatieve financiële regeling voor de fabrieken regelen. Dit bleek echter onhaalbaar. LG Philips meldt: "We betreuren deze uitkomst en de pijnlijke gevolgen die het heeft voor onze gewaardeerde werknemers", zegt directeur Son van LG.Philips Displays. "Helaas maken marktomstandigheden en onze financiële situatie deze moeilijke keuze onontkoombaar" aldus de directeur.