2min

Tags in dit artikel

, , ,

LG Display, de fabrikant van schermen die afkomstig is uit Zuid-Korea, heeft laten weten dat het zijn productie van schermen gaat verminderen tot en met september. Meer productie zou namelijk niet nodig zijn, aangezien men erachter gekomen is dat de vraag naar schermen over de gehele wereld wat afneemt. Dit maakte LG Display gisteren bekend.

De gevolgen die gepaard gaan met het verlagen van de productie heeft men niet over gesproken. Kwon Young-soo, de topman bij het bedrijf, liet onlangs al een keer weten dat men de productie zou terugbrengen wanneer de vraag naar schermen minder groot wordt. Volgens LG Display zou de vraag in september weer moeten toenemen. Men is dan ook van plan om de productie binnen het bedrijf weer een tandje hoger te zetten.

LG Display en de naaste concurrenten hebben in het laatste halfjaar te maken gehad met winstcijfers die redelijk constant waren. Daar lijkt nu, door de wereldwijde dalende vraag, verandering in te komen. Waar de bedrijven eerst nog van solide winstcijfers konden genieten kijkt men nu aan tegen de wereldeconomie die afzwakt, met een prijzenslag op de desbetreffende markt als gevolg.

Concurrent Samsung Electronics, de grootste producent van geheugenchips en schermen, heeft afgelopen vrijdag laten weten dat het bedrijf voorzichtig gaat zijn met de economie die afzwakt en de vooruitzichten die daarbij horen. Op dit moment zouden er bij Samsung nog geen maatregelen nodig zijn, want met de huidige orders kan de productie blijven draaien zoals de productie dat nu ook doet.