1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Nederlandse Dagbladen Pers (NDP), is niet blij met Google News. Het bedrijf heeft geen toestemming gevraagd voor het publiceren van artikelen uit de Nederlandse pers. Eerder liet de Belgische Vereniging van Dagbladuitgevers al weten dat het niet blij was met Google News.

Google News verzamelt de recente nieuwsberichten en zet de koppen en de intro op hun website. De berichten zijn voorzien van een link naar de bron waar mensen op kunnen klikken als ze het volledige bericht willen lezen."Naar de mening van de uitgevers is voor dit gebruik van hun publicaties toestemming vereist. Een dergelijke toestemming is niet gevraagd", aldus NDP. De organisatie heeft Google Benelux uitgenodigd voor een gesprek.

Tegenover Planet Internet heeft Google Benelux gemeld de uitnodiging aan te nemen. Volgens het bedrijf levert Google ze juist meer op, omdat ze meer bezoekers krijgen via de links. Uitgevers kunnen voorkomen dat berichten op hun website komen door dit bij Google te melden, de NDP vind dit echter de omgekeerde wereld.