Voor het vijfde jaar op rij zag de organisatie van de CeBIT beurs in Hannover het bezoekersaantal dalen. Daarmee verliest de beurs wederom terrein op de Duitse IFA beurs.

Op voorhand had de organisatie van het evenement gehoopt op eenzelfde bezoekersaantal als vorig jaar, maar wijt het zes procent lagere bezoekersaantal nu aan het slechte weer. In totaal bezochten ongeveer 450.000 mensen het evenement in Hannover.

Al sinds 2001 richten veel consumenten en fabrikanten zich op de IFA, dat momenteel het grootste evenement is op het gebied van consumenten electronica. In 2005 trok dat evenement nog 250.000 bezoekers, maar de stijgende populariteit heeft de organisatie van de IFA ertoe doen besluiten om het evenement jaarlijks te organiseren in plaats van tweejaarlijks.

Volgens CeBIT heeft de beslissing van de IFA geen invloed op de bezoekersaantallen van hun evenement, aangezien de CeBIT volgens hen een meer internationaal karakter heeft dan de IFA. Dit jaar waren er 6.262 standhouders vanuit 71 landen aanwezig op de beurs. Dit jaar werden er volgens de organisatie van de CeBIT wel twintig procent meer deals gemaakt met een waarde van enkele miljoenen. De organisatie wilde geen cijfers geven over het totale aantal deals dat op de beurs werd gesloten dit jaar.

De IFA was in 2005 in ieder geval goed voor 2,5 miljard euro aan deals. Op dat evenement waren in dat jaar 1.202 standhouders uit 40 landen aanwezig. Een entreekaartje voor de IFA is wel goedkoper dan een kaartje voor de CeBIT, de kaartjes kosten respectievelijk 13 en 38 euro.