min

Tags in dit artikel

, , ,

Vandaag is het jaarlijkse CeBIT evenement in Hannover weer van start gegaan. Gisteren werd de beurs geopend door de kersverse Bondskanselier Angela Merkel. Het grootste ICT evenement ter wereld viert dit jaar haar twintigste verjaardag als stand-alone evenement.

De redactie van Techzine zal het nieuws rondom deze beurs en de aanwezige bedrijven de komende week volgen. Nieuwsberichten over de CeBIT kun je eenvoudig herkennen aan de titel van het bericht die in dat geval begint met ‘CeBIT:’.

Het hoofdthema van de CeBIT is dit jaar "convergentie en de wereld van multifunctionele producten". De afgelopen jaren zijn veel verschillende technologieën gecombineerd of met elkaar vegroeid. Ook bundelen bedrijven steeds vaker hun krachten om zo op meerdere markten actief te kunnen zijn.

Op de CeBIT zal er dan ook veel aandacht besteed worden aan het feit hoe technologie tegenwoordig zowel de consumenten- als de zakenwereld kan bedienen. Apparaten die tot voorkort alleen op de werkvloer te vinden waren, zijn tegenwoordig ook in huiskamers terug te vinden, maar ook vice versa.
Het is duidelijk dat deze trend de komende jaren alleen maar doorgezet gaat worden.

Bezoekers kunnen zeven dagen lang dwalen over de 310.412 vierkante meter grote beurshal, waar 6.262 standhouders vanuit 71 landen hun nieuwste technologieën ten toon zullen spreiden. De focus ligt daarbij op systemen, software, hardware, netwerken, internet applicaties, multimedia, telecommunicatie en thuiscomputers.

Vorig jaar mocht de beurs 120.000 top managers uit de ICT verwelkomen, naast 128.000 bezoekers die niet uit Duitsland kwamen en nog eens 43.000 verkopers en distributeurs.

Lees meer