1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft vandaag aangekondigd dat het Velostrata overneemt, een startup die zich bezighoudt met cloudmigratie en het mogelijk maakt voor bedrijven om snel diensten naar de Google Cloud-diensten te verhuizen. Hoeveel Google voor de Israëlische firma betaalt is niet bekend.

Velostrata werd in 2014 opgericht en is een bedrijf dat softwareoplossingen biedt voor bedrijven die snel naar de cloud willen migreren en workload-mobiliteit willen. Het bedrijf heeft vijfentwintig medewerkers, die allemaal blijven werken vanuit het Google-kantoor in Tel Aviv.

Flexibele workload

De vicepresident van Google Clouds afdeling van engineering, Eyal Manor, heeft laten weten uit te kijken naar de samenwerking. Helemaal duidelijk zijn de voorwaarden van de overname nog niet. Er wordt nog gesproken over bepaalde voorwaarden. Verder is duidelijk dat Google het bedrijfje overneemt om zijn migratietools te integreren binnen zijn clouddienst.

In een statement stelt Manor dat de overname het portfolio van Google Cloud verder verbreedt en klanten blijft helpen beter gebruik te maken van de cloud. “Op deze manier kunnen bedrijven makkelijker overstappen naar het Google Cloud Platform,” aldus de vicepresident.

Interessant aan het aanbod van Velostrata is het hybride cloudaanbod. Dat koppelt opslag los van rekenkracht, waarmee de opslag van bedrijven on-premise plaatsvindt en er in de cloud een virtuele machine gedraaid wordt. Die combinatie maakt het makkelijk voor klanten om VM-gebaseerde workloads zoals databases en DevOps van en naar de cloud te verhuizen.