1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na een dienstverband van 25 jaar stapt de huidige bestuursvoorzitter Sjoerd Eisma op. De reden, zei Blue Fox, is "een combinatie van persoonlijke redenen en verschillen van inzicht met de raad van commissarissen". Eisma krijgt een ‘oprotpremie’ mee van 450.000 euro.

Eisma blijf nog tot halverwege november bij het bedrijf voor een soepele overgang, hij zal dan de functie als adviseur gaan vervullen. Hij was al een tijdje de pineut, dat omdat de resultaten van het bedrijf nogal te wensen overlieten.

Na aanleiding van de druk van enkele grote aandeelhouders, werd er vorig jaar al besloten om een extra commissaris naast Eisma toe te voegen, om de controle op het management van het bedrijf te verbeteren. De laatste de twee jaar heeft het bedrijf uit Dordrecht te kampen met forse verliezen.

Het management meldt dat de verliezen te wijten zijn aan de trage orderontvangst van de mode industrie, Blue Fox maakt ontwerpsoftware voor klanten als Donna Karan, Tommy Hilfiger en Nike. Deze bedrijven hebben hun investeringen echter uitgesteld, waardoor er minder orders binnenkomen bij Blue Fox.