1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Softwaregigant Microsoft heeft meer dan duizend inhuurkrachten gemeld dat ze zeven werkdagen onbetaald verlof moeten opnemen. Het bedrijf wil daarmee de kosten voor dit kwartaal omlaagbrengen.

De mensen die onbetaald verlof moeten opnemen zijn de zogenaamde contract workers. Dit kunnen mensen zijn die ingehuurd zijn via detacheringsbureau’s of als freelancer werken. De personen waar het om gaat werken als ontwikkelaar of tester voor Microsofts software.
Eerder deze maand vroeg Microsoft al aan haar partners die voor het bedrijf software ontwikkelen om zeven dagen niet voor Microsoft te werken, om zo de kosten voor het kwartaal te drukken.

Microsoft benadrukte dat het niet over haar totaalbudget heen is, maar een aantal divisies moeten volgens het bedrijf kosten besparen om binnen het divisiebudget te blijven.
De softwaregigant liet daarnaast ook weten dat deze manier van kostenbesparing een vrij gangbare manier is in de ICT-markt.
Microsoft wilde bij monde van woordvoerder Lou Gellos niet laten weten welke divisies moeten besparen, maar wel dat het geen kritieke ontwikkelingen zijn.