2min

Tags in dit artikel

, , ,

Avi Networks komt met versie 18.1 van het Avi Vantage Platform, waarin onder andere verbeterde automatisering centraal staat. Door ook met aanpassingen te komen voor applicatie-intelligentie en schaalbaarheid moet er voldaan worden aan de snelgroeiende eisen van applicatielevering.

Dit resulteert onder meer in volledige L2-L7 automatisering, door de integratie van Avi Vantage met de SDN-oplossing Cisco ACI. Het belooft de prestaties en automatisering te verbeteren, die vereist zijn voor apps op moderne programmeerbare netwerken.

Op zich is het niet vreemd dat Avi Networks zich hiermee op Cisco-oplossingen richt. Het bedrijf ontving recentelijk een investering van Cisco, waarna een reeks integraties met Cisco-producten onthuld werden. Zo moet versie 18.1 ook verbeterde applicatie-inzichten leveren door integratie met Cisco AppDynamics en Cisco Tetration Platform. Hiermee is het mogelijk om de prestaties van apps te bewaken en verbeteren.

Intent-based netwerkbenadering

De software-architectuur van Avi Networks maakt implementatie mogelijk in een heterogene infrastructuur, waaronder public clouds, private clouds en on-premise datacenters. Versie 18.1 omvat een service modus-integratie met Cisco ACI. Met behulp van de nieuwe aanpak is de AVI Controller direct geïntegreerd met de Cisco APIC-controller door representational state transfer (REST) API’s, zonder dat device-pakketten nodig zijn om appservices te implementeren.

Dit model zal de plaatsing van appservices vereenvoudigen, zoals taakverdeling op Cisco ACI-netwerken. Daarnaast automatiseert het verplaatsingen, toevoegingen of updates op basis van beleid.

Cisco legt uit dat klanten ACI adopteren voor datacenterautomatisering en applicatiegemak. Door de integraties met Cisco-oplossingen draagt Avi Networks bij aan dezelfde flexibiliteit en automatisering voor taakverdeling.

Beschikbaarheid

Versie 18.1 van het Avi Vantage Platform is per direct beschikbaar. Het maakt Avi’s L4-L7 applicatie-netwerkinzichten ook beschikbaar voor Cisco AppDynamics en Cisco Teration Platform voor geconsolideerde weergaven van applicatie- en netwerkprestaties.