2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft heeft gisteren in een persbericht laten weten dat oprichter Bill Gates in 2008 uit het dagelijks bestuur van het bedrijf zal stappen. Ray Ozzie en Craig Mundie zullen zijn taken overnemen.

De oprichter van Microsoft wil uit het dagelijks bestuur stappen, omdat hij meer tijd wil besteden aan zijn charitatieve instelling, the Bill & Melinda Gates Foundation, die hij samen met zijn vrouw heeft opgezet. Om het vertrek van Gates uit het bestuur zo soepel mogelijk te laten verlopen, is er besloten tot een overgangsperiode van twee jaar, waardoor hij in juli 2008 definitief uit het bestuur stapt.


De topmannen van Microsoft met van links naar rechts, Bill Gates, Craig Mundie, Ray Ozzie en Steve Ballmer.

Chief Technical Officers Ray Ozzie en Craig Mundle zijn daarom vanaf gisteren respectievelijk tot Chief Software Architect en Chief research and strategy officer benoemd. Beide heren zullen nog wel nauw contact onderhouden met Bill Gates

Voor Gates was de beslissing om te stoppen met zijn taken als chief software architect geen gemakkelijke. "Het is een moeilijke beslissing voor me. Ik heb het geluk dat ik twee passies heb waarvan ik het idee heb dat ze belangrijk en uitdagend zijn. Ik geloof dat de het er voor Microsoft voor de toekomst allemaal rooskleurig uitziet", aldus Gates.
Ook over zijn opvolgers was hij zeer positief: "Het bedrijf en het technische leiderschap is nog nooit zo sterk geweest. Microsoft heeft een goede positie voor succes in de komende jaren en ik prijs mezelf gelukkig met zulke goede mensen als Ray Ozzie en Craig Mundie."

Eerder droeg Gates al de leiding van het dagelijks bestuur over aan Steve Ballmer, die in zijn rol als CEO eind vorig jaar het bedrijf opnieuw indeelde.
Uiteraard stapt Gates niet helemaal uit het Microsoft, hij blijft als erevoorzitter en adviseur aan het bedrijf verbonden.