1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het voorzitterschap van de raad van bestuur van Microsoft werd tot aan begin 2014 beheerd door Bill Gates, waarna hij een stapje terugdeed en aanbleef als bestuurslid. Tot nu, aangezien Gates ook die positie neerlegt om zich meer te kunnen focussen op zijn eigen instelling.

In 2008 deed Gates al een eerste stap terug om meer tijd te kunnen besteden aan de Bill & Melinda Gates Foundation, wel bleef hij aan als bestuurslid van Microsoft. Het neerleggen van die functie betekent niet dat Gates helemaal niet meer betrokken is bij de gang van zaken van de techgigant, aangezien hij wel aan zal blijven als technisch adviseur van de huidige CEO, Satya Nadella.

In een statement laat Nadella weten Gates dankbaar te zijn en er naar uitkijkt in de nieuwe vorm te blijven samenwerken:

“Het is een ontzettend grote eer geweest om samen te hebben gewerkt met en te hebben geleerd van Bill. Het bestuur heeft geprofiteerd van zijn leiderschap en visie en Microsoft zal de vruchten blijven plukken van zijn blijvende technische passie. Ik ben Bill dankbaar voor onze vriendschap en kijk er naar uit om naast hem te blijven werken.”

Bill Gates richtte Microsoft samen met Paul Allen op in 1975, waarna het bedrijf van onder andere Windows en Office uitgroeide tot de grootste softwarefirma ter wereld.