Microsoft zou klaar zijn om oprichter Bill Gates te ontheffen van zijn taak als voorzitter van het bestuur. Het bestuur zou Gates graag vervangen, dat meldt Bloomberg.

Gisteren werd gemeld dat Microsoft klaar zou zijn met de zoektocht naar een nieuwe CEO. De officiële aankondiging volgt komende week. De keuze is naar verluidt op Satya Nadella gevallen. Dat is echter niet de enige wijziging in de top van de softwaregigant, net als Steve Ballmer zal ook Bill Gates het veld ruimen als we de geruchten mogen geloven.

Bloomberg baseert zich op bronnen die gezien de delicate inhoud graag anoniem willen blijven. Het is op dit moment dus moeilijk te bepalen hoe betrouwbaar deze zijn. Volgens deze bronnen zal John Thompson de vervanger van Gates zijn. Thompson geeft leiding aan het comité dat een nieuwe CEO zoekt.

Ook als Gates als bestuursvoorzitter wordt vervangen, zal hij meer betrokken worden binnen het bedrijf, hoewel hij nooit meer fulltime zal terugkeren. Gates heeft onlangs aangegeven veel tijd door te brengen met de nieuwe CEO en dat voornemen lijkt niet gewijzigd.

Microsoft’s woordvoerder Frank Shaw weigerde commentaar te geven tegenover Bloomberg.