min

Tags in dit artikel

, ,

J. Flint de directeur van De Digitale Stad DDS schrijft in een open brief aan de KPN, "U heeft bij dit alles met een winstoogmerk gehandeld". Volgens hem gaat het conflict tussen KPN en internet provider Fiberworld alleen maar om de klanten. DDS is een internetprovider die ADSL verbindingen koopt van internetprovider Fiberworld en dus ook getroffen is door de actie van KPN

Gisteren heb je hier op Techzine kunnen lezen dat KPN van duizenden mensen het internet had afgesloten. Doordat er een ruzie is ontstaan tussen de telecomgigant en een internetprovider. Tevens had KPN naar de klanten van de interne provider een brief gestuurd met daarin dat zij beter kunnen overstappen naar een andere provider zoals KPN zelf.

Flint zegt ook in de brief dat de telecomgigant misbruik maakt van zijn monopoliepositie, en dreigt daarom met het inschakelen van toezichthouder OPTA. Het misbruik waar Flint op doelt is het feit dat KPN een brief had gestuurd naar alle klanten met daarin een advies dat zij beter kunnen overstappen naar een KPN abonnement. KPN stuurt ook DDS klanten door naar een internetpagina, die er speciaal voor gemaakt is, waar de klanten zich kunnen opgeven voor een dergelijk abonnement.

Een KPN woordvoerster meldde het volgende: "We hebben DDS-klanten per brief gewaarschuwd voor de dreigende afsluiting omdat Fiberworld haar klanten niet informeerde". KPN zegt ook dat zij die abonnementen aanbieden zodat de DDS klanten niet zonder internet komen te zitten. DDS is door het conflict tussen KPN en Fiberworld de dupe, terwijl het er helemaal los van staat.

KPN heeft DDS er gewoon bij betrokken om zo meerdere klanten in één keer te kunnen pakken. Flint zegt: "U berokkent met dit alles schade aan onze reputatie". Flint wil de schade gaan verhalen op KPN. Ook het bedrijf waar het eigenlijk allemaal om ging, Fiberworld, zegt dat zij naar de rechter gaan om KPN te dwingen de verbindingen te herstellen en om een schadeclaim in te dienen. KPN maakt zich over deze reactie helemaal niet druk en ziet de rechtzaak met vertrouwen tegemoet.