2min

Tags in dit artikel

, ,

Het gemeente bestuur van het plaatsje King Cove in Alaska is ten einde raad. Zij zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar voor hun school. Daarom heeft de gemeente besloten dat zij het gebouw, dat 4000 vierkante meter groot is, aan te bieden op eBay. De gemeente hoopt dat zij het gebouw voor 1,8 miljoen dollar kwijt kan raken aan een nieuwe eigenaar.

Inmiddels is de gebruiksfunctie van het gebouw veranderd van school naar commerciële doeleinden, oftewel het zal een kantoorfunctie krijgen. Een woordvoerdster van de gemeente zegt: "Het gebouw ligt in het hart van Alaska’s rijkste wateren. Wij hebben zalm, heilbot, krab en zwaardvissen. En dat allemaal recht voor de deur van de school".

Op dit moment staat het bod op 4,5 ton. De woordvoerster blijft er echter van overtuigd dat de gemeente het streefbedrag van 1,8 miljoen euro gaat halen. "Er zijn al meer dan vijfhonderd bezoekers op de pagina geweest en wij hebben een aantal telefoontjes gehad van mensen die extra informatie zochten."

Volgens Dean Jutilla is het nog nooit voorgekomen dat er op de website een school wordt aangeboden. Gemeenten verkopen wel vaker gemeenten eigendommen maar dit is wel heel speciaal.

Het bestuur van de gemeente kwam op het idee omdat de staat Alaska in 2003 een veerpont met succes heeft verkocht. De leerlingen van de huidige school hoeven er niet vanuit te gaan dat zij door de verkoop nu een extra lange vakantie gaan krijgen. Er is op dit moment al begonnen met de het bouwen van een nieuwe school.