min

Tags in dit artikel

, , ,

Nog meer slecht nieuws omtrent Sony, meer bepaald Sony Computer Entertainment. Op het gebied van TV’s, camera’s en laptops doen ze het ontzettend goed, maar op het gebied van games was het best mager dit kwartaal, maar dat heeft ook deels te maken met de dure ontwikkeling van de aanstaande PlayStation 3.

Toen Sony aankondigde dat de verkoop in het eerste kwartaal met 11% omhoog was gegaan, stond iedereen perplex. Maar dit was grotendeels te danken aan het succes van de TV’s, camera’s en laptops. Sony’s gamesector echter deed het een pak minder goed, zij boekten een verlies van 26,8 miljard yen (ongeveer 231 miljoen dollar) en vorig jaar bedroeg het verlies 53 miljoen dollar. De gameverkoop is gezakt met 30%, best veel dus.

Het netto inkomen van het bedrijf was 32,3 miljard yen, wat overeenkomt met ongeveer 278 miljoen dollar. Dat is opmerkelijk veel in vergelijking met het verlies van 7,3 miljard yen vorig jaar. Sony verwacht een serieuze stijging in verkoop van hun TV’s doordat HDTV er wereldwijd aan het doorkomen is.
Je moet je ook niet blind staren op de verkoop van Sony’s producten, want de enorme winst dat het bedrijf heeft gemaakt dit kwartaal is ook te wijten aan het feit dat er 10 000 mensen ontslagen zijn.