De kwartaalcijfers van het tweede kwartaal van Sony zijn bekend. Het Japanse elektronicaconcern is er helaas niet in geslaagd om deze periode met winst af te sluiten. Ook de nabije toekomst belooft helaas niet veel soeps voor het bedrijf, aldus Sony.

Sony heeft een verlies van 27 miljard yen (ongeveer 250 miljoen euro) moeten noteren in de boeken. In dezelfde periode vorig jaar wist het elektronicaconcern nog een winst van bijna 290 miljoen euro te behalen. Ook de nabije toekomst ziet Sony niet erg rooskleurig tegemoet: het bedrijf voorspelt dat ze het fiscale jaar met een verlies van 835 miljoen euro zal afsluiten. Vorig jaar behaalde Sony nog een winst van ongeveer 560 miljoen euro.

Volgens Sony is het verlies te wijten aan onder meer de overstroming in Thailand. Hierdoor is Sony niet in staat om overzeese voorraden op peil te houden. Ook verkocht het electronicabedrijf minder televisies dan aanvankelijk gedacht. Daarnaast werken de wisselkoersen en de economische crisis niet in het voordeel van Sony. Deze factoren zullen het komend jaar hun invloed uitoefenen op de winstmarges en verkoopcijfers van Sony.

Een product dat wel goed loopt is de PlayStation 3. Sony slaagde erin om het afgelopen kwartaal 3,7 miljoen exemplaren te verkopen. Vorig jaar kwam Sony niet verder dan 3,5 miljoen PlayStation 3 consoles.

Sony is niet het enige Japanse bedrijf dat een slecht kwartaal achter de rug heeft. Ook Nintendo presenteerde vorige week slechte kwartaalcijfers. De introductie van de nieuwe Wii U moet daar verandering in brengen en het bedrijf weer op het goede (winstgevende) pad brengen. De grote vraag is alleen wanneer Nintendo deze console nu precies op de markt gaat brengen.