De winst van Sony is in het afgelopen kwartaal met bijna de helft gedaald. Het bedrijf noteerde een winst van 325,2 miljoen in het afgelopen kwartaal en dat betekent een daling van 47,4 procent.

Volgens Sony zou de winst gedaald zijn door verschillende factoren. Zo heeft Sony Ericsson zware verliezen gedraaid en zou de concurrentie op de digitale cameramarkt een stuk heviger zijn geworden dan waar voorheen sprake van was. Sony Pictures heeft ook meegespeeld in de winstdaling, want dat gedeelte van het bedrijf zag zijn winst met 31 procent dalen.

Aan de andere kant doet Sony het behoorlijk goed met zijn videogamedivisie en dat is dan ook een opsteker voor het bedrijf. De verkoop zou namelijk met 16,8 procent zijn toegenomen in het laatste jaar. De PlayStation 3 zorgt op dit moment vooral voor de winst. De productiekosten zijn afgenomen voor het bedrijf en de PlayStation 3 wordt steeds vaker verkocht, wat resulteert in een hogere omzet. Vorig jaar kon er op de PlayStation 3 nog geen winst gemaakt worden en toen draaide Sony Games ook een verlies van 242 miljoen dollar op de console. De verliezen zijn nu omgezet in positieve cijfers en dat blijkt dan ook uit de 50,2 miljoen dollar winst die Sony tot nu toe in dit jaar op de PlayStation 3 heeft gemaakt.