2min

Tags in dit artikel

, , ,

Iedereen heeft weleens van die momenten waarbij je je computer eens een flinke dreun wilt verkopen, alleen maakt dat het er vaak alleen maar erger op. Een recent artikel op IBM Devworks toont aan dat je je laptop ook kan slaan met nuttige gevolgen …

Ongeveer een maand geleden was een gelijkwaardig project al verwezenlijkt door Mac gebruikers waarvan hier een klein videootje te zien is. Maar nu is het de beurt aan IBM laptops. Jammergenoeg zal dit met lang niet alle laptops van IBM gaan, enkel de ThinkPads die geproduceerd zijn in 2003 hebben Hard Drive Active Protection System (HDAPS) hardware die noodzakelijk is voor deze nieuwe invoermethode. Door deze HDAPS gevoeliger in te stellen worden kleine bewegingen al geregistreerd door de ingebouwde versnellingsmeters, hierdoor kan je met een script genaamd KnockAge zowat elke mogelijke taak laten uitvoeren door simpelweg op het scherm te tikken. Je kan zoveel verschillende taken instellen als je maar wilt, zolang je de bewegingen maar zelf kan onthouden natuurlijk.

Om maar enkele voorbeelden te geven, je kan bijvoorbeeld de screensaver van je laptop uitzetten door er een tik tegen te geven en door er twee tikken tegen te geven het volgende muzieknummer laten afspelen. Zo zijn er natuurlijk nog honderd en een mogelijkheden. Wie het al helemaal ziet zitten kan hier een filmpje bekijken van een Thinkpad die reageert op slaag. De geïnteresseerden kunnen hier eens een kijkje nemen.