min

Tags in dit artikel

, , ,

IBM heeft een bericht de deur uit gedaan die de lanceerdatum van de Wii wel eens zou kunnen vervroegen. Volgens IBM worden de Broadway chips, die speciaal gemaakt zijn voor Nintendo’s Wii al sinds juli verscheept. Ook zou er dit kwartaal een grote oplage van deze chips worden geleverd aan Nintendo.

Dit is voor gamers die geduldig wachten op de nieuwe console natuurlijk erg goed nieuws, gezien het feit dat Nintendo beschikt over een groot aantal van deze chips. Volgens speculaties zou de WII zelfs de handel in gaan nog voor de voorlopig lanceerdatum in oktober dit jaar.

Wanneer we de Broadway processor van de Wii en de Gekko processor van de GameCube naast elkaar zetten, meent IBM dat de Wii chip meer dan 20% zuiniger is en daarbij flink meer presteert dan de Gekko. Deze performance en energiewinst is onder meer behaald door een ‘optimalisatie’, meer wilde Nintendo er niet over kwijt…

Verder berichtte Nintendo gisteren dat het rond de zes miljoen systemen naar detailhandelaren zal verschepen in de hele wereld tussen de lauch in het vierde kwartaal van 2006 tot eind maart 2007.