min

Tags in dit artikel

, ,

Hier nog een bericht bovenop de enorme hoop negatief nieuws over Sony, alsof het bedrijf binnen een aantal dagen failliet zal gaan. Zo extreem zal het wel niet lopen, maar Sony is zich maar al te goed bewust van de problemen die zich voordoen.

Ken Kutaragi, president van Sony Computer Entertainment Inc., reageerde overlaatst in een gesprek over de hardware problemen die Sony ondervindt met een relatief bescheiden antwoord. Na de bekendmaking van het uitstel van de PS3 in Europa gaf hij toe dat Sony’s kracht op hardwaregebied een duik heeft genomen.

Niet alleen heeft de firma problemen met voorziening van blue laser diodes voor de BluRay drive van de PS3, het heeft recentelijk ook massa’s slecht gemaakte batterijen moeten terugnemen die ontbrandende laptops veroorzaakten. Zeker de uitstel van de PS3 in Europa en de kleine hoeveelheid beschikbare consoles in Amerika en Japan bij de launch zijn als een pijl in het hart voor Sony. Het bedrijf viel namelijk altijd terug op hun goedverkopende PlayStation wanneer ze verlies boekten tijdens de ontwikkeling van andere elektronische producten.