min

Tags in dit artikel

, , ,

De PlayStation 3 is voor Sony niet bepaald een goudmijn, sterker nog de next-gen console heeft de afgelopen twee jaar voor miljardenverlies gezorgd.

Uit het jaarlijkse financiële verslag van Sony Computer Entertainment blijkt dat Sony de afgelopen twee jaar ruim 3,3 miljard dollar verlies heeft gemaakt op de PS3. De voornaamste oorzaak hiervan is dat Sony voor een slechte prijsstrategie heeft gekozen waardoor ze de PS3 lager dan de productieprijs verkopen. Uit het rapport blijkt ook dat wanneer de PS3 succesvol zal lopen, het nog jaren zal gaan duren voordat de kosten zijn opgedraaid.

Een dergelijke succes lijkt overigens voorlopig nog niet bereikbaar voor de PS3. Door de enorme populariteit van de Wii en de voorsprong van de Xbox 360 dat een jaar eerder werd gereleaset, was het voor de PS3 erg moeilijk om een stempel te drukken op de markt. Ook de prijs dat ondanks een prijsverlaging volgens analist Michael Pachter, nog altijd te duur is voor de consument, speelt een grote rol. Opnieuw een prijsdaling zal echter de HDTV- en Blu-ray-verkopen niet bepaald helpen.

Sony heeft echter al aangegeven dat de verliezen langzamerhand teruggedraaid gaat worden, naarmate de productiekosten steeds af zal nemen. En met de komst van GTA IV en Metal Gear Solid 4 zullen de software-verkopen Sony niet bepaald windeieren gaan leggen.