MTV Networks heeft de spelletjesontwikkelaar Harmonix uitgekocht voor 175 miljoen dollar. Harmonix staat vooral bekend om het populaire spel Guitar Hero.

Met deze overname wil MTV Networks zijn positie op de gamemarkt vergroten. Christina Norman, president van MTV, wist te vertellen dankzij deze aanwinst nieuwe games zullen verschijnen die gebaseerd zijn op muziekklassiekers en toekomstige albumreleases. Het is niet de eerste keer dat MTV met Harmonix in contact komt, deze heeft namelijk Harmonix geholpen met de ontwikkeling en het adverteren van de game Guitar Hero voor de PlayStation 2.

MTV wil door deze aanwinst zijn roots terug opzoeken, namelijk muziek. Hiervan is het bedrijf langzaam maar zeker wat afgedreven. Met de verwerving van Harmonix wil MTV de band tussen zowel artiesten als platenmaatschappijen uitbreiden door het maken van games die op muziek gebaseerd zijn.

Deze aankoop is slechts een van de vele aankopen die MTV de laatste tijd gedaan heef. Zo heeft MTV de volgende bedrijven eerder al opgekocht: Atom Entertainment, Xfire, Y2M, GameTrailers.com, IFILM en Neopets.