Orange meest innovatieve operator 2006

Telecom operator Orange is gisteren op het Hotspot Innovation Event uitgeroepen tot meest innovatieve operator. Het bedrijf krijgt de prijs vanwege Unique, de dienst waarbij een mobiele telefoon binnenshuis als thuistelefoon werkt.

Orange meest innovatieve operator 2006De nieuwe Unique service van Orange werkt onderweg als mobiele telefoon, terwijl het binnenshuis de ‘vaste’ telefoon wordt. Daardoor hoeft de gebruiker maar één telefoon aan te schaffen, één abonnement af te sluiten en één adresboek bij te houden. De jury die de verschillende operators beoordeelde bestond onder andere uit Bob Mols, directeur van t-for telecom, Gert Jan Kosters, directeur van MyCom, Gerlof Bosveld, directeur van markt TNO ICT en Kees Hoogervorst, uitgever en hoofdredacteur van Hotspot.

Wat voor de jury de doorslag gaf in de keuze voor Orange is de manier waarop Orange een schakeling heeft gemaakt tussen het Unlicensed Mobile Access (UMA) netwerk en het GSM netwerk. Orange heeft voor Unique een UMA netwerk controller ontwikkeld die het telefoongesprek binnenshuis van het ADSL netwerk van Orange naar het mobiele netwerk van Orange overbrengt.

Meer over Unique kun je vinden op de website van Orange.

Bron:Techzine Redactie