2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sun Microsystems heeft gisteren de resultaten van het eerste kwartaal van haar fiscale jaar 2007 gepresenteerd. Daaruit blijkt dat het bedrijf meer omzet heeft en minder verlies heeft geboekt ten opzichte van vorig jaar

Sun boekte in het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 1 oktober, een omzet van 3,189 miljard dollar. Dat is een stijging van zeventien procent ten opzichte van de 2,726 miljard dollar omzet in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De groei in de omzet komt volgens het bedrijf door de populariteit van het Solaris 10 Operating System, maar ook door de groei in de dienstverlening. Ook de omzet uit de verkoop van computersystemen nam toe met vijftien procent.

Sun draaide echter geen winst in het eerste kwartaal, het verlies kwam uit op 56 miljoen dollar. Dat is wel minder dan het verlies van hetzelfde kwartaal vorig jaar, dat toen 123 miljoen dollar was. Aandeelhouders moesten dit kwartaal twee dollarcent per aandeel inleveren.
De positieve kasstroom uit operationele activiteiten kwam uit op 157 miljoen dollar, de totale kaspositie op 1 oktober bedroeg daarmee 4,671 miljard dollar.

"Het is goed te zien dat we sneller groeien dan de concurrentie en onze marges daarbij weten vast te houden. Klanten kiezen steeds vaker Sun op basis van onder meer onze consequent volgehouden innovatie en de ecologisch verantwoorde systemen. Ook zien we dat Solaris 10 nu meer en meer doorbreekt op de systemen van HP, Dell en IBM", aldus Jonathan Schwartz, CEO van Sun Microsystems.