Datto heeft een verbeterde integratie tussen RMM (remote monitoring and management) en ConnectWise Manage, een professional services automation-tool (PSA), onthuld. De integratie moet de flexibiliteit van het monitoren en beheren van externe IT-assets en escalaties van ConnectWise Manage bieden. 

RMM is een intuïtieve en schaalbare cloud-oplossing voor remote monitoring en beheersmogelijkheden. Daarmee is het voor MSP’s mogelijk om de IT-infrastructuur van middelgrote en kleinere bedrijven te beheren met krachtige automatiseringstools. RMM werd eerder dit jaar geüpdatet naar versie 6.5, waarmee MSP’s nu op afstand voor hun klanten endpoints en andere zakelijke applicaties kunnen beveiligen met patches van diverse beveiligingsaanbieders.

Nu is de integratie tussen Datto RMM en ConnectWise Manage opnieuw opgebouwd om de technische werknemers de mogelijkheid te bieden om eenvoudig tussen de platformen te werken. “We hebben naar feedback van partners geluisterd en hebben een RMM-PSA-integratie geleverd dat een naadloos en gecontroleerde workflow creëert voor het oplossen van IT-problemen”, aldus Ian van Reenen, VP van engineering bij Datto.

“Onze verbeterde integratie met ConnectWise verwijdert inefficiënte onderdelen en laat engineers zich focussen op het sneller en effectiever afronden van hun werk.”

Verbeteringen

MSP-partners die RMM samen met ConnectWise Manage gebruiken moeten hun voordeel kunnen gaan doen met betrouwbare en real-time updates van ConnectWise Manage-tickets die gegenereerd worden met RMM-alerts. Gebruikers van beide platformen krijgen daarnaast een gestroomlijnde interface wanneer zij zich bewegen tussen PSA en RMM. Dat is bovendien met een enkele klik mogelijk, waardoor het minder tijd kost om toegang te krijgen tot relevante data, het probleem te begrijpen en ondersteuning te bieden.

Datto RMM bevat een verharde infrastructuur, physical access controls, SOC2 compliance audits en geautomatiseerde patching van applicaties van derde partijen. Als RMM gecombineerd is met de ConnectWise API, krijgen partners ook de mogelijkheid om een geïntegreerd, schaalbaar en veilig managementplatform te onderhouden, zonder deze zelf te moeten hosten.