Dell EMC heeft een aantal updates doorgevoerd voor zijn PowerEdge-servers aangekondigd. Daarmee moeten de prestaties, schaalbaarheid, veiligheid en het beheer voor de dagelijkse en meer uitdagende workloads verbeterd worden. Ook het OpenManage-systeem, dat gebruikt wordt voor het beheer van de servers, krijgt een update.

De servers krijgen verbeterde prestaties via de nieuwe tweede generatie Xeon Scalable processors van Intel. Volgens Intel gaat het om een verbetering van 40 procent voor belangrijke zakelijke applicaties. Daarnaast krijgen de servers het nieuwe Intel Optane DC Persistent-geheugen, waarmee in-memory databases, virtualisatie en analytics workloads gebruik kunnen maken van 2,5 keer meer geheugencapaciteit.

OpenManage

Interessanter zijn echter de updates aan het OpenManage-systeem. Die bieden volgens Dell EMC zelf voor een veilig en schaalbaar compute-platform dat dienst als goede basis voor cloud-, analytics- en software-gedefinieerde datacenterinitiatieven.

Specifiek biedt het systeem een manier om het aantal apparaten dat nodig is om te voldoen aan de eisen van de gebruiker te verminderen. Dit gaat via de nieuwe FlexSelect Manage-architectuur, waarmee klanten de flexibiliteit krijgen om zelf te kiezen uit specifieke mogelijkheden van OpenManage Enterprise.

OpenManage Mobile krijgt augmented reality-opties, waarmee klanten een grafische representatie krijgen van waar incidenten zich precies voordoen binnen hun omgeving. Daarmee moeten ze accurater doelwitten identificeren in de PowerEdge MX-infrastructuur, en sneller tot een oplossing komen. Volgens het bedrijf kunnen klanten de tijd die nodig is om de gezondheid van de server te behouden met 28 procent vertragen.

Veiligheid

Het OpenManage-systeem krijgt tot slot ook updates om de veiligheid te verbeteren. Zo lanceert Dell EMC de OpenManage Secure Enterprise Key Manager, waarmee klanten hun sleutels voor zelfversleutelende apparaten centraal kunnen managen. Daarmee moet de data beter beveiligd worden op zowel de drive als op serverniveau.

De nieuwe OpenManage FlexSelect Secure-mogelijkheid geeft klanten daarnaast de flexibiliteit om hun beveiligingsoplossingen aan te passen en te schalen naar hun eigen zakelijke eisen. Zo zitten er nieuwe beveiligings- en encryptie-opties in de geïntegreerde Dell remote Access Controller (iDRAC), die de flexibiliteit bieden om communicatie toe te staan tussen server-componenten en connectiviteit naar buiten toe op basis van het eigen beleid van het bedrijf.