Dell EMC voorziet zijn hyper-converged infrastructure (HCI)-portfolio van een update, met de beschikbaarheid van Dell EMC HCI appliances op de 14e generatie Dell EMC PowerEdge-servers. Het serverplatform is ontworpen en geoptimaliseerd voor HCI, zodat er krachtigere en voorspelbare prestaties geleverd worden.

De systemen zijn beter configureerbaar, voor het hosten van een brede range bedrijfskritisch software-applicaties in combinatie met Dell EMC VxRail en XC Series appliances. Volgens het bedrijf belangrijk omdat klanten die bezig zijn met het transformeren van hun IT steeds vaker kiezen voor HCI als fundering voor het vereenvoudigen van hun IT voor nu en in de toekomst.

Dell EMC VxRail

Met Dell EMC VxRail appliances op de nieuwe servers belooft het bedrijf krachtigere en voorspelbare prestaties en miljoenen flexibele configuratie-opties. Zo moeten ze bijna iedere HCI-gebruikerstoepassing aankunnen, alsmede zeer zware bedrijfskritische workloads in VMware-omgevingen. Specifiek moeten de zwaarste applicaties tot twee keer meer input/output operations per seconde (IOPS) en meer dan twee keer snellere responstijden realiseren.

Ook zal VxRail Appliance negen keer meer voorspelbare responstijden op het niveau van ‘sub one’ milliseconden omvatten. De miljoenen extra configuraties betekenen onder andere processor-opties en meer GPU-uitbreiding. De software-defined NAS-ondersteuning met Dell EMC Isilon SD Edge voor bijkantoren of edge-to-core file deployments moet verder voor optimalisatie zorgen.

Dell EMC XC Series en beschikbaarheid

Met Dell EMC XC Series op de 14e generatie PowerEdge-servers realiseert het bedrijf hogere prestaties voor workloads, hogere netwerksnelheden en nieuwe NVMe/SSD-configuratie. Met de nieuwe appliances beschikken gebruikers over verbeterde prestaties voor intensieve compute workloads met tot 50 procent extra cores per appliance. Er is maximaal 93 procent meer compute-capaciteit voor workloads die storage density als primaire taak hebben. Ook zijn er meer use cases in VDI-omgevingen voor geavanceerde compute-vragen met 50 procent meer GPU-kracht.

Dell EMC VxRail Appliances op 14e generatie PowerEdge-server zijn per direct te bestellen en worden vanaf 12 december geleverd. Dell EMC XC Series in de modellen XC640, XC740xd en XC740 op de nieuwe servers zijn per direct beschikbaar.