1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens een interne memo, welke onlangs verscheen in Wall Street Journal en geschreven is door senior vice president Brad Garlinghouse, moeten er drastische maatregelen genomen worden om Yahoo te reorganiseren. Maar liefst eenvijfde, wat neerkomt op 2000 werknemers, van Yahoo kan hun biezen pakken en vertrekken.

De reden van de herorganisatie is dat de waarde van de aandelen van het bedrijf dit jaar meer dan 30 procent zijn gezakt. Aangezien het bedrijf veel van zijn inkomsten haalt uit advertenties en deze inkomsten steeds minder worden moet het bedrijf actie ondernemen. Een bijkomend probleem is de zeer snel groeiende concurrent Google. "Yahoo ontbreekt aan een samenhangende visie en consistent leiderschap", dit zijn woorden uit het memo.

Garlinghouse heeft bekendgemaakt dat er sprake is van veel bureaucratie en dat de structuur van de business units flink overhoop gehaald moet worden. Bovendien heeft het bedrijf erkent dat het memo authentiek is en dat het managementteam volledig achter Garlinghouse staat. Het zal naar schatting ook niet lang meer duren voordat we hier meer van te horen krijgen.