1 min

Volgens diverse media sneuvelen er binnenkort duizenden banen bij Yahoo. Dit zou het gevolg zijn van een omvangrijke herstructurering door topman Scott Thompson.

Ondanks dat er nog niets bevestigd is door het bedrijf zelf melden verschillende media dat de eerste ontslagen zouden vallen aan het einde van deze maand. Wereldwijd zullen er ruim 14.000 banen worden geschrapt. De meeste werkplekken komen uit de onderdelen public relations, research, marketing en enkele regionale afdelingen. Yahoo verkeerd al enkele jaren in slecht weer en heeft al tijden last van teruglopende inkomsten.

Ook heeft het Amerikaanse internetconcern het moeilijk met de concurrentie van enkele grote internetbedrijven. Om het hoofd toch enigszins boven water te kunnen houden zou Thompson nu een grote herstructurering doorvoeren in het bedrijf. Thompson trad begin dit jaar aan als bestuursvoorzitter en wil met de herstructurering enkelen miljoen besparen. Mogelijk zou Yahoo ook in gesprek zijn met enkele bedrijven voor een overname van het concern.