2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dat Windows Vista eigenlijk al op het punt van uitkomen staat is zeker geen verassing meer. De echte launch datum is nu ook bekend!

Windows Vista zal het daglicht zien op 30 januari 2007, de zakelijke versie zal gepubliceerd worden op 30 november 2006. Wat opmerkelijk is, is dat ook Office op deze datum vrijgegeven wordt. Terwijl eerder nog verteld werd, dat deze pas in februari 2007 op de markt zou komen.

Microsoft lanceert de opvolger van het populaire Windows XP vijf jaar, drie maanden en vijf dagen later. En in tegenstelling tot wat het geval was bij Windows XP en Office XP, zullen Windows Vista en Office 2007 wereldwijd op dezelfde datum het daglicht zien, wat toch redelijk opmerkelijk is.

Zoals al gezegd zal Windows Vista uitkomen op 30 november voor de zakelijke klanten, deze versie is dus beschikbaar voor mensen die een speciale licentie hebben, of een deal hebben gesloten met Microsoft. Windows Vista zal tevens per 30 januari al op laptops en desktopsystemen beschikbaar zijn.

Alle betaversies die tot nu toe uitgebracht zijn van zowel Windows Vista als Microsoft Office zullen het niet meer doen op 1 februari. Ook zullen de andere programma’s die officeel voor Windows Vista zijn, een update krijgen.

Zoals al eerder vermeld, zal Microsoft korting geven aan mensen die een systeem kopen met Windows Vista erop. Op deze manier wil Microsoft de kerstverkoop stimuleren. Dat bericht is overigens hier te lezen. De korting in Amerika is 30 dollar, wat gelijk staat aan ongeveer 20 euro. Ook komen de versies uit in de speciale doosjes, zoals ook hier te lezen was.