2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft oprichter Bill Gates heeft gisteren de Windows Hardware Engineering Conference in Seattle afgetrapt met een speech en de introductie van de nieuwe bètaversies van Windows Vista, Office 2007 en Longhorn Server. Alle bèta’s zullen voor iedereen beschikbaar zijn, Microsoft hoopt hiermee op meer feedback van gebruikers.

Het is de eerste keer dat Microsoft tegelijkertijd testversies van haar twee belangrijkste producten op de markt brengt.
Microsoft heeft zich met de nieuwe bèta’s gericht op vier kernpunten, namelijk de verbetering van de manier waarop mensen samenwerken, betere beveiliging van content, verbeterde zoekmogelijkheden en een betere beveiliging.

De bèta van 2007 brengt de grootste verandering in de office serie tot nog toe. Zo is de bekende taakbalk vervangen door de zogenaamde ‘Ribbon’. Deze balk verandert al naar gelang de werkzaamheden die de gebruiker aan het uitvoeren is.
Ook nieuw is dat de bèta dit keer een houdbaarheidsdatum heeft, na 31 januari 2007 is de applicatie namelijk niet meer te gebruiken.


De Office Ribbon verandert dynamisch, afhankelijk van de werkzaamheden van de gebruiker.

Office 2007 kan gedownload worden of besteld worden op een DVD, voor dat laatste moet wel een klein bedrag betaald worden. De afgeslankte versie van de applicatie is 550MB groot, de volledige suite met client en server applicaties is 2GB groot.

De tweede bèta van Vista en Longhorn Server is momenteel alleen verkrijgbaar voor testers en MSDN leden, maar in de komende weken zal Microsoft de downloads ook beschikbaar maken voor consumenten.
Gezien het feit dat Microsoft wegens problemen zowel Office 2007 als Windows Vista moest uitstellen heeft de druk op de ketel gezet bij het bedrijf. Enthousiastelingen en tegenstanders zullen het niet nalaten op de bèta’s tot op de laatste byte af te zoeken op bugs, lekken en andere foutjes.

Microsoft verwacht desondanks dat de release voor de zakelijk versies gewoon in november plaats kan vinden, gevolgd door de consumentenversies in januari. De release van de consumentenversies zullen gepaard gaan met diverse launch events.

[td][center][sub]Office 2007 Outlook Agenda[/sub][/center][/td]
[td][center][sub]Office 2007 Outlook Today[/sub][/center][/td]
[/tr]

[td][center][sub]Office 2007 Powerpoint[/sub][/center][/td]
[td][center][sub]Office 2007 Word[/sub][/center][/td]
[/tr]