1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Softwaregigant Microsoft heeft het nieuwe besturingssysteem Windows Vista en takenpakket Office 2007 twee dagen eerder af dan verwacht. Microsoft had 8 november als deadline geprikt, maar eergister werden de laatste handelingen verricht aan de software.

Windows Vista is nu gereed om in een fabriek grootschalig op dvd geperst te worden, nadat gisteren de ‘rtm-status’ (release to manufacturing) is vrijgegeven. De eerste trialversies zullen vanaf december verkrijgbaar zijn, waarna Vista en Office 2007 vanaf 30 januari 2007 in de winkelschappen liggen. Fabrikanten krijgen het pakket, met buildnummer 6000.16386.061101-2205, eerder dan de consument.

Microsofts doelstelling is om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen op Vista én Office 2007 overstappen. Om deze doelstelling proberen waar te maken, stelt de softwaregigant vanaf 1 december downloadbare trialversies beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. De trialversies zullen 60 dagen bruikbaar zijn, waarna het pakket aangeschaft kan worden in de winkel. Jammergenoeg is het nog niet duidelijk of deze downloadbare trialversies ook in Europa verkrijgbaar zullen zijn.